6 Aralık 2015 Pazar

ISLAK KURABİYE
Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un 
Şerbeti İçin:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Önce şerbetini kaynatıp soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta şeker ve yağı alıp çırpın. Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp tepsiye dizin. 200 derece fırında üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün ve üzerini isteğe göre hindistan cevizi ya da antep fıstığı ile süsleyin. Şerbetini çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder