6 Aralık 2015 Pazar

OKLAVA TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığından az tuz
un
Açmak için:
Nişasta
İçi İçin :
Yarım kilo ceviz
Üzeri için:
250 gram tereyağı


Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
4 damla limon suyu
Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya alın. Hamuru bezelere ayırıp ince bir şekilde nişasta ile açın.Açtığınız yufkaya ceviz serpip oklavaya sarın. Oklavanın her iki tarafından sıkıştırıp büzün ve içinden çekerek oklavayı çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Tepsi dolduktan sonra yağı eritip tatlının yüzünde eşit şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuttuğunuz şerbeti ekleyin. Yarım saat bekletip şerbetini çektikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder