1 Aralık 2015 Salı

PERİŞAN KURABİYE
Malzemeler:
150 gram margarin
1 su bardağı şeker
50 gram tereyağı
4 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
yarım su bardağı kuru üzüm, damla çikolata
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip yoğurun. Son olarak da kuru üzüm, ceviz ve damla çikolatayı ekleyin.Hamurdan Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çok şekil vermeden tepsiye dizin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder