2 Aralık 2015 Çarşamba

PROFİTEROL
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı su
yarım su bardağı süt
100 gram margarin
1 su bardağı un
1 çay kaşığından az tuz
1 çay kaşığı şeker
4 yumurta
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 çay bardağı toz şeker
1 su bardağından az un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Yapılışı:
Su ve sütü tencereye koyup ısıtın ve margarin şekeri ekleyip kaynatın.Unu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin. Hamuru derin bir kaba alın ve soğutun. soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyip hızlıca karıştırın. Hamurla iyice bütünleşince hamuru iki çay kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Elinizi suya batırıp parçaların çıkıntılarını düzeltin ki yanmasın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. sonra 150 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Kremayı hazırlayıp soğutun ve krema pompası yardımıyla pişen hamurların içine sıkın. Çikolata sosunu hazırlayıp profiterollerin üzerine dökün ve servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder