4 Aralık 2015 Cuma


PUDİNGLİ ÇİKOLATA SOSLU KEK

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tepeleme un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için 
1 çay bardağı süt

Üzeri için:
1 paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
Yapılışı:
Şekeri ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpın.Üzerine kabartma tozunu vanilyayı ve unu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra büyük bir borcama boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Keki çıkardıktan sonra üzerine her tarafına gelecek şekilde süt dökün. Pudingi pişirip biraz soğuttuktan sonra kekin üzerine dökün. Buzdolabında soğutun. Son aşamada da çikolata sosu pişirin ve kekin üzerine dökün. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder