1 Aralık 2015 Salı

TUZLU PASTAHANE KURABİYESİ
Malzemeler:
150 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
Aldığı kadar un



Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir kaba alarak karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurunuza istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürerek susam ve çörek otuyla süsleyin. 180 derecede pişirip servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder