1 Aralık 2015 Salı

ZEYTİNLİ AÇMA
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ 
5 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
50 gram margarin
Un
1 yumurta, zeytin ezmesi
Yapılışı:
Mayayı suda eritin. Sütü, toz şekeri, sıvı yağı,tuzu ve yumurtanın akını ekleyip karıştırın.Aldığı kadar un ilave edin.Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 30-40 dakika kadar dinlendirin. Mayalanmış hamurdan bezeler kopartın ve her bezenin üzerine bir çay kaşığı margarin koyun. Bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerine zeytin ezmesini sürün ve sarın. Hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve biraz daha dinlendirin.Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra arzuya göre susam yada çörek otuyla süsleyip 180 derce fırında pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder