6 Aralık 2015 Pazar

BEYAZ LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1 top orta büyüklükte lahana
1,5 su bardağı pirinç 
1 büyük boy soğan
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
nane
1 yemek kaşığı salça
yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda haşlayın. çok fazla kaynar suda tutarsanız çok yumuşayacağından saramazsınız. 2-3 dakika tutmanız yeterlidir. İçi için, soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. pirinçleri yıkayıp ekleyin. Biraz kavurduktan sonra salçasını ve baharatlarını ekleyin. Çok pişirmeden ateşten alın. Haşlanan lahanaları irice parçalayıp üzerine içden koyup sarın. Tencerenin dibine ister lahana yapraklarının köklerini isterseniz patates dilimleri dizin üzerine sardığınız sarmaları yerleştirin. Üzerine 3-4 kaşık zeytin yağı gezdirin. 2 bardak sıcak su ekleyip pişmeye koyun. pişip ılıdıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder