1 Aralık 2015 Salı

FIRINDA PATATES PÜRESİ
Malzemeler:
5 adet büyük boy patates
bir kase sosis
bir kase sucuk
1 kase salam
1 kase haşlanmış mısır
1 kase rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz

Yapılışı:
Patatesleri soyup haşlayın(çabuk yumuşar). Haşlanan patatesleri iyice ezerek püre haine getirin. İçine tereyağı ve bir miktar kaşarı katıp iyice karıştırın. Püreyi bir tepsiye boşaltın ve üzerine salam, sosis sucuk, mısırı ekleyin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 10 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz kalan kaşarları üzerine ekleyin. Arzuya göre üzerine ketçap mayonez gezdirebilirsiniz. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder