7 Aralık 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI SARMA
Malzemeler:
1 kilo üzüm yaprağı
2. su bardağı pirinç 
2 soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı zeytin yağı
tuz
nane
karabiber
pul biber
1 adet limon
Yapılışı:
Soğanları ufak ufak küp küp doğrayıp 1 su bardağı zeytinyağıyla kavurun. Salçayı ekleyin. Pirinci yıkayıp ekleyin 1,2 dakika kavurun. Maydanoz ve baharatları ekleyip üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika pişirin. Üzüm yaprakları eğer tazeyse kaynar su da haşlayın. Salamura ise 3-4 saat önceden suya koyup tuzunu alın. Sarmaları sarın. Tencerenin dibine patates ve soğan dilimleri koyarsanız hem yapışmaz hem de lezzet verir. Sarmaları yerleştirin ve üzerine yarım su bardağı zeytin yağı ve 1 bardak sıcak su ekleyin. Limonu dilimleyip sarmaların üzerine yerleştirin. 25-30 dakika orta ateşte pişirin. Ilıttıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder