19 Kasım 2015 Perşembe

AŞURE 
MALZEMELER
2,5 su bardağı dövme buğday
yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı ufak doğranmış kayısı
1/2 bardağı doğranmış kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı kuş üzümü
4-5 tane karanfil
3 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
tarçın
fındık, ceviz veya fıstık
Nar(isteğe bağlı)




Yapılışı: 
Bir gece önceden ıslatılmış buğday, fasulye ve nohutu pişirin. Başka bir tencerede meyveleri yumuşayana kadar kaynatın. Daha sonra meyveleri pişen diğer malzemelere ekleyin. Suyu az gelirse bir miktar sıcak su ekleyip şekeri ve karanfili ilave edin. 15 dakika daha birlikte pişirin. Pişirdikten sonra kaselere bölerek arzuya göre tarçın. fındık ve narla süsleyin. (piştikten sonra karanfilleri çıkarırsanız aşureyi acıtmaz) Afiyet Olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder