17 Kasım 2015 Salı


GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE
Malzemeler:
Akşamdan ıslatılmış kuru fasulye
200 gr. kuşbaşı
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
3-4 tane turşuluk biber
Yapılışı:
Kuşbaşı etleri güvece alıp sularını çekinceye kadar kavurun. Akşamdan ıslatılan fasulyeleri ayrı bir tencerede pişene kadar kaynatın. Etlerin üstüne tereyağını ekleyin ve salçayı ilave edin ve kavurun.Üzerine bir miktar su ilave edin( çiğ salça tadını engellemek için). Daha sonra haşladığınız fasulyeleri süzün ve güvece ilave edin. üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Son olarak  tuz ve turşuluk biberleri ekleyin(Eğer bölerek koyarsanız acılık oranı artar. Tercihe bağlı). yemeği iyice karıştırıp ağzını folyo ile kapatarak 220 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder