22 Kasım 2015 Pazar









MAKLUBE
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
400 gr kuşbaşı
1 büyük boy patates
haşlanmış bezelye , mısır, nohut
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI :
Pirinci sıcak tuzlu suda  5 dakika bekletelim. Etleri düdüklü tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyelim.Orta dereceli ateşte haşlayalım.Patatesleri isteğe göre ister küp küp ister halka halka kesip kızartalım. konserve bezelye, mısır ve nohutu hazırlayalım. Pirinçlerin suyunu süzüp nişastası gidincye kadar yıkayalım. Tencereye tereyağı koyup sırayla soğan et , kızarmış patatesler ve bezelye, mısır  nohut üzerine serpiştirelim ve hazırlanmış et suyu üzerine koyduktan sonra 25 dakika kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder