19 Kasım 2015 Perşembe

KÜRDAN KEBABI
Malzemeler:
400 gr kıyma
4 adet patlıcan (uzun)
1 orta boy soğan
1 yumurta
3 dilim ekmek içi
2-3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı salça
2 domates
yeşil biber
sıvı yağ 
kürdan
Yapılışı:
Patlıcanları çizgili soyun ve şeritler halinde kesip tuzlu suda 15- 20 dakika bekletin. Suyunu kurulayıp kızgın yağda kızartın. Bir kaba kıyma ekmek içi soğan rendesi sarımsak ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip yoğurun. hazırladığınız köfteleri kızartın. 2 patlıcanı artı şeklinde üst üste koyup ortasına köfteleri koyun. Patlıcanların uçlarını köftenin üzerinde toplayıp kürdanla tutturun. kürdanların üstüne dilimlediğiniz domates ve yeşil biberleri yerleştirin. bir kapta salçayı  1 su bardağı sıcak su ile açın. hazırladığınız salçalı  suyu köftelerin üzerine gezdirin.  200 derece fırında 15-20 dakika pişirerek servis yapın. Afiyet olsun.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder