18 Kasım 2015 Çarşamba

KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler:
500 gram kadayıf
250 gram tereyağı
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Hazırlanışı:
Bir tavada tereyağı eritip kadayıfı ve şekeri ekleyip kızarana kadar  kavurun. Son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın. Başka bir tencerede sütü unu ve nişastayı alarak kaynayana kadar karıştırın. Kıvamını aldıktan sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyin ve 3-4 dakika daha karıştırın. Yuvarlak borcama ilk önce kavurduğunuz kadayıfın bir bölümünü yayın. muhallebiyi üzerine dökün ve kalan kadayıfı da üzerine yayın. Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıp 1 saat bekletin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder