16 Kasım 2015 Pazartesi















PRATİK CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı sirke
6 su bardağı un( ölçü size bağlı)
açmak için:
Nişasta ( mısır nişastası önerilir)
İç malzemesi için:
Ceviz içi( çok öğütülmemiş)
Şerbeti için:
4 bardak şeker
5 bardak su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı: 
Yumurta, sirke, sıvı yağ , tuz , kabartma tozu ve sütü kaba boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek orta
yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye dek yoğurunuz. Hamuru otuz eşit parçaya bölünüz. Bu parçaları tek tek açarak  aralarına nişasta serperek onarlı üst üste koyun. Merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Açılan parçaların arasına çeviz serperek yerleştirin. Dilediğiniz şekilde kesip eritilmiş yağın yarısını heryerine eşit şekilde dökün. 180 derece fırında üstü hafif kızarınca yağın diğer yarısını dökün ve altı üstü kızarıncaya dek pişirin.
Şerbet :
 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu 15 dakika kaynatarak içerisine 1-2 damla limon damlatıp kaynatıp eşit miktarda baklavanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..








1 yorum:

  1. Pratik yemek tarifleri blogunuz güzel olmuş. Yemek tarifi paylaşımlarınızı takip ediyorum. Pratik baklava tarifini çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil