18 Kasım 2015 Çarşamba

SARAY LOKUMU
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
150 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Sütü bir tencereye boşaltıp un şekeri ekleyip kıvamını alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamını aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin 3-4 dakika daha pişirin. Geniş bir tepsinin dibine hindistan cevizini serin ve üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün her tarafı eşit kalınlıkta olana kadar yayın. Soğuduktan sonra buz dolabına alıp 1- 1,5 saat kadar dolapta dinlendirelim. iyice katılaştığından emin olduktan sonra eşit ölçüde şeritler kesip rulo şeklinde sarın ve tekrar hindistan cevizine bulayın. (isterseniz rulo şeklinde sarmadan önce üzerine dövülmüş fındık,ceviz ya da badem serpebilirsiniz.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder