18 Kasım 2015 Çarşamba

SULU KÖFTE
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 fincan köftelik bulgur
1 orta boy soğan
tuz
karabiber, kırmızı biber, nane
yarım su bardağı un (köfteleri bulamak için)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy patates
1,5 yemek kaşığı salça
su 


Yapılışı:
Bir kaba kıyma ve bulguru alıp soğanı rendeleyin. Tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun. Düz bir kaba unu döküp harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak unlayın. Tencerede yağı ve salçayı kavurup ufak ufak doğradığınız patatesleri ekleyin. 1-2 dakika pişirdikten sonra sıcak su ekleyin ve son olarak da unlanmış köfteleri ekleyin. Tuzunu attıktan sonra yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder