17 Kasım 2015 Salı

ŞEKERPARE
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
 1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı sirke
aldığı kadar un



Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Kavrulmuş fındık
Yapılışı:
Yumurta ve ve toz şekeri çırpın. daha sonra diğer malzemeleri ekleyin. Alabildiği kadar un koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde hamuru bölün. Tepsiye dizin ve hamurların ortasına fındıkları yerleştirin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti ılıttıktan sonra fırından çıkardığımız şekerparelerin üzerine gezdirin.(Şekerpareler sıcakken)
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder