20 Kasım 2015 Cuma




FELLAH KÖFTESİ

Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı un
1 yumurta
kırmızı pul biber
nane, kimyon
Sosu içn: 
2 domates
nane
 kırmızı biber
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
yoğurt
  Yapılışı : 
İlk önce bulguru sıcak suyla ıslayın ve 10- 15 dakika bekletin. Bulgurlar iyice suyu çekince, un yumurta, tuz ve baharatlarını ekleyin. İyice yoğurduğunuz karışımdan ufak parçalar kopararak yuvarlayıp ortasına parmağınızla bastırın. kaynar suda köfteler su yüzeyine çıkana kadar haşlayın. Haşlanan köfteleri geniş bir tabağa çekin. Sosu için sıvı yağı kızdırıp rendelediğiniz sarımsakları ve domatesleri kavurun. Baharatlarını ve nar ekşisini ekleyin. 1-2 dakika daha piştikten sonra ateşten alın. Yoğurda biraz tuz ekleyip çırpın ve köftelerin üzerine dökün. Üstüne domatesli sosu dökerek servis yapın. Afiyet Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder