19 Kasım 2015 Perşembe

SİRON
Malzemeler:
3 su bardağı un
su
tuz
Sosu için:
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tereyağ
kırmızı pul biber, nane
Yapılışı:
Un su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük bezeler kopartıp tava büyüklüğünde yufkalar açın ve tavada pişirin. Pişirdiğiniz yufkaları daha sıcakken iki kat yapıp sonra rulo seklinde sarın(Sıcakken yumuşak olduğu için daha kolay sarılır). Bıçakla iki parmak boyu kesip tepsiye dizin. üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp son olarak tereyağı yakıp nane ve biberi ekleyerek sironun üstünde gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder