17 Kasım 2015 Salı


















BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR
Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
1 buçuk su bardağı su
tuz
Beşamel sosu için:
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı süt
tuz
 karabiber
Üzeri için:
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Karnıbaharı yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerine su ve tuzunu ekleyip 10-15 dakika haşlayın. Fazla suyunu süzüp bir borcama alıp yayın. Unu tereyağda kavurup üzerine sütü ve tuzu karabiberi ekleyip pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu karnıbaharın üzerine dökün. üzerine kaşar rendesini gezdirin ve 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
 Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder