20 Kasım 2015 Cuma



KARNIBAHAR TAVA



Malzemeler:


1 küçük boy karnıbahar
3 çorba kaşığı un
1 tane yumurta 
kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz
 sıvı yağ
su 
Yapılışı:
Karnıbaharı yıkadıktan sonra ufak ufak parçalayıp tencereye koyun. üzerine az miktarda sıcak su ekleyip haşlayın. Bir kapta un yumurta ve yoğurtu çırpın. haşladığınız karnıbaharı karışıma katın ve tuzunu baharatını ekleyerek iyice karıştırın. Bir tavaya az bir miktar yağı koyun ve kızdıktan sonra karnıbaharı tavaya koyun ve yayın. börek yaparmış gibi iki tarafını da  kızartın. sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder